Osuđen na tri i pol mjeseca jer je krijumčario ljude

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Presudu je, nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje, koji je Ibrić sklopio s Tužiteljstvom BiH, izrekao sudac Izo Tankić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piše: H. Rovčanin / Dnevni list

Naplaćivali 1500 eura

Prethodno je Ibrićev predmet odvojen u odnosu na optužene Muradifa Hamzabegovića zvanog Hamzabeg, Slavišu Boškovića zvanog Kićo i njegovu suprugu Željku, te Vahida Gagulića, Samira Ravančića, Nihada Brčaninovića, Elvisa Adrovića i Miru Stankovića, kojima se suđenje nastavlja 13. prosinca. Ibrić je priznao da je pristupio organiziranoj skupini te da je zajedno s ostalim optuženim prebacivao državljane BiH u države zapadne Europe, čiji oni nisu državljani i u kojima nemaju odobren boravak ili prijavljeno prebivalište. Organizatori skupine bili su, kako je navedeno u optužnici, Hamzabegović i Bošković. Organizacija je zajedničkim djelovanjem, u razdoblju od srpnja do listopada 2009. godine, organizirano prevela iz BiH u Hrvatsku i Sloveniju, pa dalje u Švicarsku i Francusku veći broj migranata, a sve radi pribavljanja imovinske koristi. Skupina se tereti da je preko državne granice prebacila 50-ak državljana BiH, većinom s područja Podrinja, za što su od migranata naplaćivali oko 1500 eura., dok je većina njih otkrivena i vraćena u BiH.

Uvjetne kazne

Svi optuženi su uhićeni u zajedničkoj akciji federalnog i MUP-ova RS-a, Tuzlanske i Srednjobosanske županije izvedenoj sredinom svibnja prošle godine u Tuzli, Živinicama, Sapni, Kalesiji, Zvorniku i Gornjem Vakufu-Uskoplju. U ovom predmetu ranije su na uvjetne kazne i to nakon što su s Tužiteljstvom sklopili sporazume o priznanju krivnje osuđeni Muradifova supruga Sena Hamzabegović, Murat Muratović i Martin Glavaš.

Vezani članci