Optuženi jer su na ime Nike Kovača mijenjali lažni novac

Vidi originalni članak

U optužnici stoji da su njih dvojica ove godine iz Srbije u BiH unijeli veću količinu lažnih američkih dolara te su ih na poštanskim šalterima i mjenjačnicama u više gradova na području Bosne i Hercegovine stavili u promet, piše Dnevni list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su uhićeni krajem kolovoza na graničnom prijelazu Rača, nakon što su policajci u njihovom vozilu pronašli 19.900 krivotvorenih dolara. Tada su iz SIPA-e rekli da je utvrđeno i da je prvoosumnjičeni Božičić koristio krivotvorenu slovensku osobnu iskaznicu na ime Niko Kovač.

Izvori upućeni u slučaj tada su govorili kako je upravo Božičić na šalterima pošta u Derventi i Tesliću izvršio konverziju 3400 dolara, za koje se ispostavilo da su lažni te da to nisu jedini slučajevi i kako je na isti način zamijenjeno više desetaka tisuća dolara diljem BiH. Zanimljivo je da je u četvrtak, na dan, kad je objavljeno da je podignuta optužnica protiv Božičića i Bibića, SIPA provela i akciju Titanium te su hvatali osumnjičene za krivotvorenje novca po Tuzli i okolici. Tek je rečeno kako je uhićeno sedmero osumnjičenih, a oni se terete da su krivotvorili i raspačavali lažne eure u apoenima od 500 eura.

Vezani članci