Obrat u slučaju pljačke u zračnoj luci: Procurili novi detalji

Vidi originalni članak

Nakon što su kao osumnjičenici za oružanu pljačku u Zračnoj luci Dubrovnik uhićeni otac i sin Antun (46) i Antonio (22) Katušić, kojima je sudac istrage u petak odredio istražni zatvor, u javnost sve više “cure” podaci iz kriminalističke istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Jutarnji list doznaje iz izvora bliskih istrazi, Antun Katušić navodno uopće nije bio na motociklu kojim su se razbojnici dovezli u Zračnu luku Dubrovik, na tom je motociklu bio njegov sin i još jedna, zasad nepoznata osoba. Otac ih je navodno čekao negdje nakon pljačke.

Motocikl iz pljačke pronađen je 5 kilometara od Gabrila, u šikari ispod lokalnog puta koji vodi k mjesnom kupalištu. Policija još proučava tragove na motociklu i pokušava utvrditi imaju li oni veze s osumnjičenicima.

Unatoč bogatoj kriminalnoj prošlosti, činjenica je da Antun Katušić nikada nije koristio oružje, a njegovom sinu dosje je do sada bio potpuno čist.

Osim toga, čudi kako u kaznenoj prijavi nema ni riječi o navodnoj bivšoj ljubavnici Antuna Katušića koja je nekad radila u aerodromskom duty free shopu iz kojeg je nedavno prešla na bolje plaćeno radno mjesto u upravnoj zgradi Zračne luke, ispred koje se i dogodilo razbojništvo. Je li neimenovana bilo kome, pa i razbojnicima, mogla dati informacije korisne za pljačku 692 tisuće kuna, odnosno nešto više od 90 tisuća eura?! Kao i podatak kada se i na koji način, bez oružja, vikend utržak duty free shopa prenosi iz jednu u drugu zgradu kompleksa Zračne luke Dubrovnik?

Bez odgovora je još uvijek i pitanje o ulozi zaštitara koji ne samo da nije imao oružje kojeg zakon propisuje za prijenos više od 150 tisuća kuna, nego nije imao ni valjanu zaštitnu odjeću ojačanu kevlarom. I ključno pitanje: Gdje je novac?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo na večeri, ali nije bilo nikakvog razbacivanja novcem"

Dubrovački dnevnik porazgovarao je s prijateljem Antonija Katušića i on je siguran da mu je prijatelj nevin.

- Vjerujemo kako će Antonio već ovaj tjedan izaći iz pritvora, tome se iskreno nadamo - rekao je za Dubrovački dnevnik i dodao kako je Antonija vidio dva, tri dana nakon što se dogodila pljačka kad je s njim i obitelji bio na večeri u Crnoj Gori. Naime, s bratom i bratovom djevojkom se spontano dogovorio za večeru u Crnoj Gori, a ostatak im se slučajno pridružio.

- Trebali smo ići u Drijen (op.a. trebinjski testoran), ali nisu imali teletine pa smo se odlučili za Crnu Goru. Tamo smo popili rakiju, pojeli večeru i vratili se nazad. Nije bilo nikakvog razbacivanja novcem, više od pola iznosa te večere je platio moj brat koji je bio s nama, a Antonio ostatak - ispričao je prijatelj dodajući da se Antonio ponašao normalno i da ničime nije odavao da je koji dan ranije počinio pljačku:

- Ponašao se isto kao što se i inače ponaša. Nije bio uzbuđen niti je pokazivao ikakvu nervozu, kao ni strah.

Rekao je i da je Antonio kupio novi automobil Audi A8, kako bi mogao raditi kao taksist, po kojeg je išao upravo njegov otac Antun, i to nekoliko dana prije pljačke, a potom su zajedno, dan nakon večere u Crnoj Gori, išli u Trebinje po neke dijelove za auto. Još se zafrkavao da će ga taksisti zezati na novom automobilu, priča prijatelj.

- Antonio je jako vrijedan i mogao je zaraditi za automobil. Cijelo ljeto je radio naporno svaki dan, nismo pošli nikako na more - rekao je za Dubrovački dnevnik i dodao da analizirajući snimke, koje su se pojavile, misli kako zbog visine počinitelja to nisu mogli biti ni otac ni sin Katušić.