Nestanak 12-godišnjakinje i dalje misterija: Djevojčica samo šuti, niko ne zna gdje je bila

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Iz izvora bliskih istrazi čak nema ni nezvaničnih saznanja o tom gdje se tri dana nakon nestanka krila Medina, kojoj ovaj odlazak od kuće u kojoj živi s majkom Šefikom Grgić (31), mlađim bratom Šefikom (6) i očuhom Šefikom Šabanovićem (61) i nije prvi.

Od trenutka kada je otkrivena kako onesviještenu leži na podu otvorene garaže, koja se nalazi uz obiteljsku kuću ovog nevjenčanog bračnog para, djevojčica sve vrijeme šuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nijednu, jedinu riječ do sada nije rekla. Bilo je neke općenite komunikacije s liječnicima u bolnici u Prijedoru. No, ništa značajno što bi upućivalo na neki trag gdje se mogla nalaziti tijekom bijega od kuće. Na tijelu djevojčice nisu pronađeni nikakvi tragovi zlostavljanja ili bilo kakvog drugog nasilja, mada i dalje ozbiljno provjeravamo sve navode i priče majke, kao i druga saznanja koja bi mogla razotkriti ovu misteriju - kazao je jučer Draško Papak, načelnik Odjela kriminalističke policije u Prijedoru.

On je dodao da je djevojčica, nakon preporuke policije, upućena na daljnje liječenje u Banju Luku, na Dječiju psihijatriju, gdje će liječnici dati stručno mišljenje o mentalnom zdravlju djevojčice, koja je nakon ovog posljednjeg bijega prestala komunicirati čak is majkom.

Isključen telefon

U policiji je jučer na saslušanju bila i Šefika Grgić, koja je prije nekoliko dana, nakon što je prijavila nestanak kćeri, izjavila da je uvjerena da je Medina otišla s oženjenim i znatno starijim muškarcem, s kojim je bez njezina znanja bila u vezi.

Nakon jučerašnjeg izlaska iz policije Šefika nije kao ranije bila raspoložena za razgovor, a na mobitel se prvo javljao njezin nevjenčani suprug Šefik. Pozivajući se na svoja prava, on je odbio davati bilo kakve izjave, a onda je isključio telefon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Rizvanovića su nam rekli da se "ne žele miješati u ovu tužnu priču o čudnoj majci i još čudnijem očuhu, od kojih je dijete davno trebalo oduzeti". Oni su uvjereni da je djevojčica tri dana provela u blizini obiteljske kuće, gdje je na kraju i nađena.

Izvor: Dnevni avaz

Vezani članci