Nakon tv voditelja, SIPA uhitila i direktora firme

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom srijede su (21.10.), po nalozima Županijskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, realizirali operativnu akciju kodnog naziva 'Network' koja je započeta 20.10.2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom realizacije operativne akcije službenici SIPA-e su 20.10.2020. godine izvršili pretrage na četiri lokacije u Sarajevskoj županiji i lišili slobode jednu osobu (A.Ć.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 272. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine 'Pranje novca' i iz članka 383. istog zakona 'Zlouporaba položaja ili ovlasti'. 

Prilikom pretraga otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina poslovne dokumentacije koja će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku, dok je osoba lišena slobode, nakon kriminalističke obrade, 21.10. predata u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije. 

Postoje osnovi sumnje da je osumnjičena osoba počinjenjem navedenih kaznenih djela, odnosno poduzimanjem aktivnosti koje su se odnosile na prikupljanje i utrošak novčanih sredstava u svrhu liječenja, odnosno transplantacije organa pacijenata iz BiH u inozemstvu, stekla protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 625.427,20 KM.

U nastavku operativne akcije, službenici SIPA-e danas su (21.10.) na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo lišili slobode jednu osobu (D.G.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 383. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine 'Zlouporaba položaja ili ovlasti', u svezi s kaznenim djelom iz članka 31. istog zakona 'Saučiniteljstvo'. 

Navedena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njom je u tijeku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su navodili da je prva uhićena osoba, poznati tv voditelj Almir Ćehajić, dok je u srijedu uhićen Davor Gaj koji se prema papirima vodi kao direktor firme 'City - otvorena mreža' d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitirana emisija 'Udri muški' koju je vodio Ćehajić.

Vezani članci