NAJBLIŽI SURADNICI NARKOBOSA U BIH Nakon što su uhitili dva dilera iz BiH, zagrebačka policija uhitila i dvije žene

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nakon što su na Srednjacima u Zagrebu specijalci uhitili dvojicu državljana BiH koje povezuju s strukturama organiziranoga kriminala iz te zemlje, te kod njih pronašli manje količine droge i velike količine streljiva, policija je nastavila istraživati osobe koje su od njih dvojice kupovale drogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta istraga je sada rezultirala uhićenjem dvije žene koje su od njih kupovale heroin i dalje ga preprodavale.

"Službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe starosti 32 i 25 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet drogama'.

U sklopu nastavka kriminalističkog istraživanja, sumnja se da su osumnjičene protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje u dogovoru s dvojicom muškaraca, nabavljale veće količine droge koju su potom skrivale u stanu kojim su se koristile na području Trešnjevke.

Sumnja se da su osumnjičene, radi daljnje neovlaštene prodaje došle u stan s namjerom da preuzmu skrivenu drogu namijenjenu daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Po dolasku u stan, sumnja se da su preuzele dva omota ispunjena heroinom ukupne težine 841,0 gram s ciljem daljnje preprodaje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu", izvijestila je zagrebačka policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je prije četiri dana na Srednjacima u Zagrebu uhitila BiH državljane Edina B. (38) i Adnana Ž. (32) te im je sudac istrage zagrebačkoga Županijskoga suda odredio istražni zatvor, a osumnjičeni su za nedozvoljeno držanje oružja i prodaju droge.

Uhićeni Edin B., prema pisanju medija u BiH, jedan je od najbližih suradnika narkobosa Dine M.C., navodi 'Jutarnji list'.

Njih dvojica su u bijegu od srpnja 2021. godine, kada je BiH tužiteljstvo 'presrelo' akciju tužitelja Unsko-sanske županije i tako doslovno spasilo organizatore kriminalne grupe koja u šumama na granici s Hrvatskom uzgaja marihuanu vrijednu milijune maraka.

Isti mediji otkrivaju i da njihovi istražni organi sumnjaju da su Edin B. i Dino M.C. organizatori likvidacije Eldina Ć. ubijenog u svibnju ove godine, a riječ je o svjedoku pokajniku iz slučaja 'Escobar'. Bosanski istražitelji sumnjaju i da je Edin B. zajedno sa Dinom pripremao još jednu likvidaciju tamošnjeg dilera.

Vezani članci