Na magistralnom putu M-17 život izgubila 12-godišnja djevojčica

Vidi originalni članak
...kod Maglaja u BiH, u subotu oko 11.30 sati dogodila se tragična prometna nesreća, u kojoj je život izgubila 12-godišnjakinja M. S.

Djevojčica se vraćala kući iz škole. Prelazila je magistralni put M-17 na neobilježenom prijelazu kada ju je udarilo vozilo Passat, kojim je upravljao T. D. (37) iz Suhog Polja kod Doboja, koji se u trenutku nesreće kretao iz pravca Zenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica je nakon nesreće prevezena u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Maglaj, gdje su dežurni zdravstveni radnici, nažalost, mogli samo konstatirati smrt.

Potreseni tragedijom na licu mjesta ekipa Avaza.ba zatekla je grupu mještana Liješnice. Duboko su bili potreseni tragedijom koja je zadesila porodicu poginule djevojčice. Ogorčeni su na vozače koji ovom dionicom, kako tvrde, voze preko svih ograničenja.Sugrađani tvrde da vozači ne poštuju propise

- Djevojčica je bila pravo zlato - tvrde mještani.

- Imam dva unuka, jedan je već krenuo u školu i svakodnevno na ovom mjestu prelazi magistralu, kao i ostala djeca koja iz naselja Salkići idu do škole. Vozila koja se kreću iz pravca Maglaja i izlaze iz tunela imaju ograničenje 70 kilometara na sat. Taj znak nitko ne poštuje, to odgovorno tvrdim. Ne predstavlja samo magistrala opasnost za djecu nego i lokalni put pored škole. Zašto se na ovom dijelu magistrale ne postave barem pješački prelazi - pita se ogorčeni Šefik Ibraković.

Mještani pričaju da je loša preglednost, posebno za pješake. Prije rata na istom mjestu poginula je, također, desetogodišnja djevojčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci