Mrtvacu stavili naočale i šešir, smjestili ga u 'golf 2' i iz Makarske prokrijumčarlili u BiH!?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...e kao živ čovjek prešao granicu između Hrvatske i BiH, a već sutradan je sahranjen na lokalnom groblju u svom rodnom mjestu, piše Press RS.

Dobro obaviješteni izvor tvrdi za Press RS da su Grizelja, kao u scenariju filmskog hita „Mrtav ‘ladan", preko granice prevezli članovi njegove obitelji, koji nisu željeli čekati neophodnu dokumentaciju za prevoz tijela u drugu državu, već su ga kao živog „prokrijumčarlili" preko granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mijo Grizelj umro je na plaži, a obitelj ga je preuzela u mrtvačnici u Makarskoj, navodeći da će kasnije doći po smrtni list. Međutim, po dokument uopće nisu došli. Umjesto toga, obitelj je pokojnika stavila na zadnje sjedište „golfa 2". Na glavu su mu stavili šešir i naočare, a onda su ga bez puno muke kao živog prevezli preko granice. Bez problema su prošli pokraj dvije granične kontrole a da nitko ništa nije posumnjao - tvrdi izvor Pressa RS, koji je inzistirao na anonimnosti.

Slučaj „Grizelj", koji spada u rubrike „vjerovali ili ne", u posljednjih nekoliko dana je top tema u Grudama, a posebice u mjestu Gorice-Sovići. Slučaj se uglavnom prepričava kao podvig, jer je obitelj uspjela prevesti pokojnika bez plaćanja potrebnih pristojbi objema državama. Iako svi mještani ponešto znaju o slučaju „Grizelj", državne službe obje zemlje potpuno su neobavještene.

Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije, potvrdila je za Press RS da je Mijo Grizelj preminuo u nedjelju oko 17 sati, ali dodaje da policija nema informacija da je njegovo tijelo ilegalno prebačeno preko granice.

Kompletan tekst pročitajte u tiskanom izdanju PRESS-a.

Vezani članci