FOTO  MOSTAR Baka dobio mjesec dana pritvora zbog droge i oružja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 15.7.2020. godine, određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Draganu Dž. zvani Baka (1976.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz čl.238.st.1.KZFBIH u stjecaju sa kaznenim djelom 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga' iz čl.239.st.3. KZFBIH i kaznenim djelom 'Nedozvoljeno držanje oružja oružja ili eksplozivnih materija' iz čl.371.st.1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ FBiH).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Dragan Dž. se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 17.12.2018. godine do 12.7.2020. godine, u više navrata, na različitim lokalitetima (Čupovo u mjestu Buna, općina Mostar, Ulica kralja Tomislava 89 u Mostaru i kuća koju koristi u naselju Maloševići, općina Mostar) neovlašteno posjedovao, kao i držao radi prodaje određenu količinu tvari koje predstavljaju opojnu drogu Cannabis i amfetamin.

Osim toga i dana 9.3.2019. godine, oko 16:45 sati, prilikom pretresa stana u Ulici kralja Tomislava 89 u Mostaru, neovlašteno držao tri okvira od automatske puške napunjena sa po trideset odgovarajućih metaka ca. 7.62, šest okvira od puške tzv. 'papovka' napunjeno sa po deset metaka odgovarajućeg streljiva i jedan okvir od puške napunjen sa pet metaka odgovarajućeg streljiva, jedno originalno kartonsko pakiranje sa dvadeset komada streljiva cal. 7.62mm.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa MUP-om HNŽ nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

Iz Tužiteljstva napominju da prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetit ćemo, pripadnici MUP-a HNŽ i Policijske postaje Čitluk su 12. srpnja u popodnevnim satima izvršili pretres vikendice koju koristi spomenuta osoba u mjestu Maloševići. Pretres je izvršen po naredbi Općinskog suda Mostar.

Tom prilikom oduzeto je 97 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu canabis, osušena biljna materija i bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin. Također, pronađena je digitalna vaga, nargila i plinski pištolj.

Vezani članci