Ljubuški: Uhićeni ilegalni imigranti

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Policijski službenici Jedinice granične policije /JGP/ Doljani otkrili su da su ove osobe u subotu, 6. studenog, u 12. 45 sati, automobilom "mercedes", registriranom na Kosovu, pokušala da pređu granicu. Vozilom je upravljao državljanin Srbije, čiji su incijali G. A. /49/.

Zbog pokušaja ilegalnog prelaska državne granice iz BiH u Hrvatsku, lica su sprovedena u sjedište JGP Doljani, te su uz prijedlog za protjerivanje stranaca sa teritorije BiH predati Službi za poslove sa strancima, na dalje postupanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U saopćenju se navodi da su službenici JGP Velika Kladuša u subotu u 21.30 sati uhapsili državljanine BiH Ć.E. i P.R. iz tog mjesta kod kojih je pronađeno 310,80 grama marihuane.

O ovom slučaju obaviješteno je Tužiteljstvo Unsko-sanske županije kojem će biti dostavljen izvještaj o počinjenim kaznenim djelima i izvršiteljima.

Policijski službenici JGP Trebinje i Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH su u subotu, 6. studenog, u 22.20 sata na ulazu na granični prelaz Klobuk spriječili krijumčarenje 3 500 kutija cigareta bez markica, tržišne vrijednosti 7.500 KM.

Cigarete, 2 500 kutija "partnera" i 1 000 kutija "marlboro lajta", bile su sakrivene u autobusu, registarcije BiH, u otvorima za ventilaciju u krovu i rezervoaru autobusa.

Autobusom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali Đ. M. /42/ iz Banjaluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač autobusa i zaplijenjene cigarete predati su u nadležnost službenicima UIO BiH, a o slučaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH kojem će biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje.

srna

Vezani članci