Krvavi pohod Hrvatice u SAD-u: Ubila sina, majku, a potom i sebe

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Nakon krvavog pohoda 40-godišnja Hrvatica koje duže vrijeme živi u Sjedinjenim Američkim Državama, presudila je sama sebi i počinila samoubojstvo, piše Pittsburgh Tribune, a prenosi Jutarnji list.

Šokirani suprug Ljube i otac Tomislava Marka i dalje ne može vjerovati da njegove obitelji više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Posljednji sam se put sa sinom vidio dan ranije kada je odlazio u školu. Isti smo se dan čuli i čestitao mi je rođendan - ispričao je potreseni Tomislav Novosel.

Inače miran gradić New Castle u blizini američkog Pittsburgha u nevjerici je dočekao vijest da je njihova susjeda počinila tako grozan zločin.

Vjeruje se kako su Ljubu u krvavi pohod gurnuli nesređeni odnosi sa bivšim suprugom Tomislavom. Oni su se rastali prije 11 godina kada je Tomislav Marko navršio 1 godinu. Nakon brojnog natezanja po sudovima i socijalnim službama dogovoreno je zajedničko skrbništvo te je sin 15 dana provodio s ocem, a ostatak s majkom.

Tomislav Novosel smatra kako mu je bivša supruga poludjela kada je sin odlučio živjeti s ocem. Ljuba je i prije često bivšeg supruga optuživala za nemar, a četiri dana prije tragedije pozvala je policiju tvrdeći da joj je sin drzak i da ju zlostavlja. Otac tvrdi da Tomislav Marko nikada nije bio nasilan.

Navodi i kako je Ljuba bila paranoična, uvjerena da je slijedi mafija zbog čega se često bojala za život. Međutim, nije znao da mu bivša supruga ima vatreno oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Iako je bila stvarno grozna prema meni, nikada mi nije palo na pamet da bi mogla nauditi malome. Ljuba je imala psihičkih problema i u prošlosti. A navodno je napustila i posao medicinske sestre zbog zdravstvenih problema - priča Tomislav.

Obitelj optužuje državu koja je osobi s očitim psihičkim problemima dopustila kupnju pištolja kao i djelomično skrbništvo nad djetetom. Ljuba Novosel je rođena u Zagrebu, a američka državljanka je postala 1998. godine.

Policija je beživotna tijela Tomislava Marka, Anke Denk i Ljube otkrila u četvrtak, 20. siječnja, dan nakon ubojstva. Naime, pozvala ih susjeda koja je primijetila da Ljubine mačke traže hranu kod njih što nije bilo uobičajeno.

Vezani članci