KRIJUMČARILI VEĆU KOLIČINU NARKOTIKA Trojica optuženih u Sky predmetu priznali krivnju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U predmetu kodnog naziva 'Staza' trojica optuženih, nakon razmotrenih dokaza tužiteljstva, u prisustvu odvjetnika, u potpunosti su sporazumno priznali krivnju za kaznena djela povezana s organiziranim kriminalom i neovlaštenim prometom opojnih droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predložene su kazne od jedne do tri godine zatvora, novčana kazna, kao i oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju kaznenog djela.

Za optužene su sukladno sporazumnom priznanju, predložene kazne: Milan Rašević, zv. “Mića”, rođen 1996. godine iz Foče, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela; Miljan Mijović, zv.”Gluvi” rođen 1985. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela i Mišo Miljanić, zv.”Platina”, rođen 1986. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora od jedne godine i 6 mjeseci, novčanu kaznu od 10 000 KM, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela.

Svi optuženi, sporazumnim priznanjem, obvezali su se na davanje iskaza u predmetu kodnog naziva “Staza”, koji se vodi protiv još 11 optuženih.

Predložene kazne u skladu su sa sa ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju kaznenog djela. Oni se terete da su kao dio organizirane kriminalne skupine, sudjelovali u krijumčarenju većih količina narkotika, na području Trebinja, Foče i drugih gradova.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na žabu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazumna priznanja proslijeđena su Sudu Bosne i Hercegovine koji je prihvatio sporazume.

Ovo je drugo sporazumno priznanje krivnje u predmetima s dokazima iz SKY i Anom aplikacija. U ova dva predmeta, krivnju su do sada priznala ukupno četvorica optuženih, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Vezani članci