Kamenovan ženski katolički samostan u centru Banjaluke

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

...napada/kamenovanja samostana u noći s 1. na 2. studenoga 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dopisu se navodi kako je 2. studenoga u 00.50 sati napadnut samostan sestara Milosrdnica u Srpskoj ul. 28 u Banja Luci.

Nepoznate osobe (dvojica ili više njih) najprije su pokušala provaliti dvorišna vrata samostana (o tome postoji video snimak), a kad nisu uspjeli provaliti i ući, zasuli su ulaz samostana velikim i teškim kamenicama. Jedan od napadača pokušao je prijeći ogradu samostana, navodi se u dopisu.

"Policija je na naš poziv brzo reagirala i na tome smo im zahvalni. Koliko je nama poznato, dvojica počinitelja zatečeni su na djelu i uhićeni.

Poštovani gospodine ministre, vjerujem da shvaćate težinu onoga što se dogodilo, jer je napadnut ženski katolički samostan u samom centru grada Banja Luke i da je nas sestre strah od ponovnog napada, sličnog onome koji se zbio noćas.

Nadam se da ćete poduzeti sve što je u Vašoj moći da se nešto ovako ne ponovi", navodi se u dopisu sestre M. Monike Martić.

Dopis je još dostavljen Republičkom sekretarijatu za vjere Banja Luka, Provincijalnoj upravi Sarajevo i Biskupskom ordinarijatu  Banja Luka.

KTA

Vezani članci