Imena osumnjičenih u automafijaškoj akciji Kamen

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Hobotnica je bila na području Tuzle, a krakovi su joj dopirali do svih granica, pa tako i do Hercegovine. Nakon pretrage, u Tužiteljstvo BiH u Sarajevu privođeni su stari znanci policije. Neslužbeno, među njima su se našli i vlasnici hercegovačkih autootpada Berko Musa iz Širokog Brijega, Ivica Karamatić zvani Ita iz Posušja i Željko Palaca iz Gruda te vozač Admir Kovačević iz Mostara. U Kiseljaku je pak pretražen autootpad oca Bože i sina Srđana Nikolića, a priveden je i Josip Rašo, koji je policiji nekoliko puta bio prijavljivan kao ucjenjivač pri otkupu ukradenih automobila, piše Večernji list.

I prije su na tom otpadu pronalaženi ukradeni dijelovi vozila, ali su se vlasnici opravdavali da su radnici, bez njihova znanja i traženja dokumenta, otkupljivali sporne stvari. Kako se sumnja, ovaj hobotnički krak tijesno je surađivao sa Sarajevom i istočnom Bosnom. Drugi je krak vodio prema Banjoj Luci i Zvorniku, u kojem je uhićeno deset sumnjivaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se ne obavi otkup od vlasnika ukradenih automobila, što bi značilo plaćanje do 20 posto stvarne vrijednosti plijena, automafijaši bi pravili krivotvorene dokumente i vozila krijumčarili u Srbiju, u kojoj su se prodavali po tržišnoj cijeni", kaže izvor iz policije. Prema riječima Borisa Grubešića, glasnogovornika Tužiteljstva BiH, u ostvarivanju akcije sudjelovalo je nekoliko stotina policajaca.

"Istraga u ovom predmetu traje već šest mjeseci, a sumnja se da su pripadnici kriminalnih skupina u tom razdoblju ukrali nekoliko stotina vozila. Uglavnom su to luksuzni automobili i dovoljno je reći da je "golf pet" bio njihova najniža klasa", zaključio je Grubešić.

Vezani članci