Hercegovac negira bilo kakvu povezanost sa krijumčarenjem droge

Vidi originalni članak

Na naš redakcijski mail stigao je zahtjev za opozivanje izražavanja neistinitih činjenica, objavljivanje ispravke i izvinjenje u kojem stoji sljedeće: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dana 27.10.2019. godine objavili ste tekst pod naslovom „Diler iz Hercegovine dao iskaz koji bi mogao uzdrmati podzemlje šverca“.

Prije svega upozoravamo vas da ne smijete navoditi puno ime i prezime osobe koja se nalazi u istrazi, a vi ste punom imenom i prezimenom naveli.

Nadalje u tekstu suprotno istini navodite „on je najavio svoju predaju s ciljem da naravno sve ispriča inspektorima o švercu droge iz Albanije, preko Crne Gore i BiH , do Hrvatske, a zatim u države EU“.

Njegov iskaz koji trenutno nemožemo objaviti radi tajnosti istrage, govori posve suprotno. Naime V.M. u svom iskazu negira bilo kakvu povezanost sa krijumčarenjem droge, tako da vaše neistinite tvrdnje o navodnom cilju da sve ispriča inspektorima zaista nemaju smisla, niti uporišta u činjenicama.

Zbog nedostatka pravih informacija širite neistine i na taj način se igrate tuđim sudbinama, što je veoma opasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predlažemo da opozovete izražavanje neistinitih činjenica, objavite ispravku i izvinjenje sukladno članu 10. Zakona o zaštiti od klevete FBiH (Sl. Novine FBiH broj 19/03 i 73/05).

Sukladno članu 8. a u svezi sa članom 6. Zakona o zaštiti od klevete FBiH (Sl. Novine FBiH broj 19/03 i 73/05) oštećeni podnosi zahtjev za ispravku izražavanja vama kao odgovornom pravnom licu, autoru, odgovornom uredniku, te izdavaču neistinitog sadržaja.

Predlažemo da objavite opoziv izražavanja neistinitih činjenica i izvinjenje sukladno članu 10. Zakona o zaštiti od klevete FBiH (Sl. Novine FBiH broj 19/03 i 73/05) obzirom da ste sukladno članu 6. istoga zakona odgovorni za klevetu iznesenu u sredstvima javnog informiranja zbog čega ćemo ukoliko ne objavite demant biti primorani sukladno članu 12. istoga zakona podnijeti tužbu radi naknade štete u ovoj pravnoj stvari, stoji u demantiju. 

 

Vezani članci