Država za čovjeka: Sarajevom sinoć odjekivale eksplozije

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Trideset minuta poslije ponoći nepoznata osoba aktivirala je eksplozivnu napravu u ulici "Ivana Gorana Kovačića" ispred kuće u vlasništvu A. A. što je pruzročilo oštećenja na fasadi, a nakon uviđaja na mjestu događaja pronađena je "kašika", što upućuje na zaključak da se radilo o ručnoj bombi kašikari.

Dvadeset minuta kasnije u eksploziji u ulici "Ante Fiamenga" na Grbavici, odnosno dvorištu kuće koju koristi maloljetni D. B. oštećen je parkirani automobil marke "renault megan" i fasada kuće. Nasreću, ni u jednoj od spomenutih eksplozija nije bilo povrijeđenih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima glasnogovornika MUPKS-a, u ponedjeljak oko 17.30 sati nepoznata osoba aktivirala je eksplozivnu napravu, najvjerovatnije ručnu bombu, u dvorištu kuće koja se nalazi u ulici Vranjača, općina Centar. Osim oštećenja prozorskih stakala i dijela fasade, ni u ovom incidentu nisu zabilježene druge posljedice.

Pripadnici MUP-a KS izvršili su uviđeje na spomenutim lokacijama i angažirani su na rasvjetljavanju spomenutih kaznenih djela, identifikaciji i pronalasku, zasada, nepoznatih počinitelja.

Fena / hercegovina.info

Vezani članci