Djevojčica umrla od teške infekcije

Vidi originalni članak

Zbog teške meningokokne infekcije i brzoprogresivne septikemije na Odjelu pedijatrije bjelovarske Opće bolnice umrla je 11-godišnja djevojčica, priopćili su iz bjelovarske bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica je zaprimljena u popodnevnim satima u nedjelju, a prema podacima prilikom dolaska, unazad desetak dana povremeno je imala povišenu temperaturu uz nespecifične simptome, zbog čega je liječena kod kuće.

Stanje se pogoršalo na dan dolaska u bolnicu

Na dan prijema, prije hospitalizacije, opće stanje djevojčice se pogoršalo, uz kontinuirani febrilitet i opću slabost. U bolnici kažu da je djevojčica zaprimljena u izrazito narušenom općem stanju, no unatoč terapiji stanje joj se rapidno pogoršavalo. Uz konzultaciju dežurnih infektologa Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, bjelovarski liječnici dogovorili su prijem na Kliniku te organizirali hitni transport djeteta. Kako se stanje i dalje pogoršavalo, pozvan je i anesteziološki tim za pratnju.

Tijekom pripreme za transport, u 19.40. sati, uz pogoršanje stanja s gubitkom svijesti djeteta nastupio je kardiorespiratorni zastoj te je odmah započeto s kardiopulmonalnom reanimacijom. U 20.40 sati proglašena je smrt djeteta, jer se nakon sat vremena intenzivne kardiopulmonalne reanimacije, unatoč svim poduzetim mjerama i postupcima, nije uspio postići povratak životnih funkcija.

Zastoj srca i disanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema podacima kod dolaska djeteta i teškom stanju kod prijema te brzom pogošanju s nastankom zastoja srca i disanja, unatoč svemu poduzetom klinički procjenjujemo da je uzrok teška meningokokna infekcija i brzoprogresivna septikemija, gdje je nažalost smrtni ishod veći od 90 posto", stoji u priopćenju iz Opće bolnice Bjelovar.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o djevojčici iz okolice Čazme.

Net.hr

Vezani članci