Divlji zapad: Napadač pucao po gostima kafića u Sarajevu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Odmah nakon dojave na lice mjesta su izašli pripadnici policije kako bi obavili očevid. Uzimaju se izjave svjedoka i prikupljaju forenzičnu tragovi koji bi trebali dovesti do otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Na lice mjesta je stiglo pet vozila Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) i jedno vozilo Hitne pomoći Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U 19:45, na raskrižju ulica Ćemaluša i Ferhadija, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznate osobe. Prema raspoloživim podacima možemo reći da je jedna osoba najvjerovatnije povrijeđena, a da su policijski službenici na licu mjesta i prikupljaju potrebne detalje u svezi ovog događaja, izjavio je glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić.

"U 19:55 sati zaprimili smo mušku osobu inicijala I.Ž. (1977.) sa ustrelnom povredom lijevog stopala. Upućen je na kliniku za ortopediju i traumatologiju gdje će mu metak biti izvađen i tamo će biti hospitaliziran ", izjavila je Kliničkog Centra Univerziteta (KCUS) u Sarajevu Biljana Jandrić, prenosi Agencija Anadolija. Jandrić je ozljede ranjenog mladića okarakterizirala kao teške.

Kako se doznaje, ranjeni muškarac u vrijeme incidenta sjedio je u vrtu spomenutog kafića, koji se nalazi na najprometnijoj sarajevskoj šetnici.

Vezani članci