Čapljinac 'polugom' slomio djevojci nogu: Kad želiš pričati, digni ruku

Vidi originalni članak
Tužiteljstvo je zatražilo od Suda da mladića kazni s osam mjeseci zatvora, piše "Novi list".

Optužnica nije pravomoćna jer je tek upućena okrivljenom na odgovor. Tužiteljstvo 23-godišnjaka tereti da je prošle godine na svoj rođendan oko 22.30 sati u jednom mjestu u blizini Pule napravio "polugu" na desnoj nozi djevojke koja mu je bila okrenuta leđima te je zadobila tešku tjelesnu povredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi je tijekom istraživanja negirao krivično djelo i naveo da je djevojka došla do njega i, sama od sebe, pala pred njim, bez da ju je itko taknuo, zatim ga je počela šamarati i da je on nju odgurnuo pa je pala na pod.

Povrijeđena djevojka je tijekom istraživanja navela da je optuženi spornog dana dobio otkaz te da je htio slaviti rođendan s njenom prijateljicom pa su svi zajedno otišli iza jednog bara. Tu je okrivljeni glasno prepričavao događaje s posla pa ga je ona upozorila da bude malo tiši.

Tada joj je 23-godišnjak rekao da je mora opomenuti jer ona, kada želi pričati, mora dići ruku, a da joj on kao muškarac treba dozvoliti da govori. Na to mu je oštećena odgovorila da ona ne zna kako je kod njega, ali da "ovdje žene ne dižu ruku i da su ovdje žene i muškarci jednaki".

Tada je, prema njenom iskazu, okrivljeni kazao da se u njegovom selu ženi za to može odrezati glava.

Djevojka je tada ustala s namjerom da ode, a ustao je i okrivljeni te otrčao dok je njena prijateljica krenula za njim i zamolila je da je pričeka. Oštećena se radi prijateljice željela pomiriti s okrivljenim no, dok su se njih dvoje vraćali, okrivljeni ju je više puta pokušavao pogoditi kamenom koji je našao na plaži, piše "Novi list".

Vezani članci