BIH Maloljetnice zaposlili kao konobarice, a onda ih seksualno iskorištavali

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je sucu za prethodni postupak Županijskog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Dževada S. (55) i Suvada K. (39), obojica iz Čelića, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili produženo krivično djelo 'Trgovina ljudima' u vezi sa seksualnim iskorištvanjem više djevojaka, među kojima su i dvije maloljetne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji osnovana sumnja da je Dževad S., kao vlasnik ugostiteljskog objekta na području Čelića, tijekom 2016., 2019. i do ožujka 2020. godine, vrbovao i zaposlio dvije maloljetne djevojke, kao i veći broj punoljetnih žena, obmanjujući ih da će raditi samo kao konobarice.

Iskorištavajući njihov težak materijalni položaj i druge okolnosti, uz upotrebu prijetnji i sile, navodio je dvije maloljetnice i druge djevojke da imaju seksualne odnose sa gostima u samom objektu ili na drugim lokacijama. Pri tome ih je zastrašivao, često im ograničavajući slobodu kretanja, a i sam ih je seksualno iskorištavao.

Suvad K. je osumnjičen da je kao šef osoblja u objektu Dževada S. postupao po njegovim uputama, te je također silom, prijetnjama i ucjenama navodio djevojke da pružaju seksualne usluge većem broju gostiju, a i sam ih je pokušavao seksualno iskorištavati.

Po naredbi Županijskog suda Tuzla i po nalogu Tužiteljstva, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanske županije - Odjeljenje za borbu protiv organiziranog kriminaliteta, su 7. lipnja 2020. godine izvršili pretrese na tri lokacije u Čeliću, nakon čega su osumnjičeni lišeni slobode.

Pretresu je prethodila višemjesečna istraga, a nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i materijalne dokaze tijekom ponedjeljka predati u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva TŽ.

Vezani članci