Auto ih pokosio, poginuli su na mjestu: Bili su najbolji prijatelji

Vidi originalni članak
... kraj Plandišta u Srbiji nakon što su se vraćali iz noćnog izlaska. U prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovala tri automobila, još četiri mlade osobe zadobile su teže i lakše tjelesne ozlijede, no van su životne opasnosti.

Oko pola 4 ujutro prijatelji su se vraćali iz noćnog izlaska iz sela Margite s još dvije djevojke. Sjeli su u automobil i zaputili se kući, no pred ulazom u Plandište ponestalo im je benzina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kako su vozili, tako su i ostali nasred puta. Pozvali su jednog prijatelja da dođe i donese im gorivo. Dok su ga čekali, iz sela je naišao još jedan prijatelj u Mercedesu. Parkirao je vozilo ispred njih i pokušao ih šlepati - izjavio je Goran Beronja, prijatelj obitelji Petrović koja nije htjela davati izjave.

"Svi su bili pod utjecajem alkohola, ali to nije pravi uzrok"

Kako priča Beronja, u trenutku kada je Vukašin iz prtljažnika vadio kanister za benzin, na njega je u punoj brzini naletio Renault. Presjekao mu je obje noge, a njegovo tijelo bacio na cestu. Od siline udarca automobil u kojem je bilo društvo se zabilo u Mercedes koji je stajao ispred njih.

- Auto je doslovno bio zgužvan. Goran je sjedio na zadnjem sjedalu i nažalost preminuo na licu mjesta - izjavio je Begonja.

Jedna od djevojaka prošla je s lakšim tjelesnim ozljedama, dok je druga morala operirati ključnu kost. Otvoreni prijelom zadobio je i vozač Mercedesa koji je pokušao pomoći društvu, a koji je tijekom sudara bio izvan automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako portal Novosti neslužbeno saznaje, Renaultom je upravljao Marko A. (26) koji je također te večeri bio u kafiću u Margiti. On je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama, prenosi portal 24sata.hr.

- Svi sudionici nesreće bili su pod utjecajem alkohola, ali je do sudara došlo jer su zaustavljena vozila bila neosvijetljena. Na tom dijelu puta je inače čistina, nema zavoja i zato nesavjesni vozači tu često voze brzo - izjavio je izvor blizak istrazi.

Mladići su tek sat vremena prije kobne nesreće stavili i zajedničku fotografiju na Facebook koji je trenutno prepun podrška obiteljima preminulih.

Vezani članci