Zlatna mladež SDP-a BiH: Malo se jelo, malo se pilo, pa na kraju i zapucalo

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Pucnjava se, prema informacijama iz policije, desila u 6.50. Odmah nakon pucnjave uhićena je mladić MM (29) iz Sarajeva, za koga se sumnja da je pucao i ranio djevojku. Iz policije nisu željeli otkriti puni identitet ozlijeđene djevojke. Potvrdili su samo da je ranjena djevojka inicijala E.K.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno Nezavisne saznaju da je Karišik ranjena na seminaru SDP-a posvećenom strateškom planiranju ove stranke. "Bio sam predavač na seminaru u subotu. To su naši godišnji redoviti seminari. U 'Ferije' je bilo oko 100-120 naših članova. Nisam bio kad se desila pucnjava i ne znam više detalja", kazao je Slaven Kovačević, predsjedavajući Općinskog vijeća SDP centra. U hostelu "Feri" su kazali da je mladić koji je pucao na Karišikovu u hostel došao BMW-om.

"On nije član SDP-a. Došao je i tražio Karišikovu. Valjda su se svađali. Pucao je na nju, a ona je pobjegla u hostel", kazao je sugovornik "Nezavisnih" iz hostela "Feri". Emina Karišik je liječnički zbrinuta u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Biljana Jandrić, glasnogovornica sarajevske bolnice, kazala je da je djevojka pogođena u lijevu natkoljenicu. Nakon što su ljekari sanirali prostrelnu ranu, djevojka je puštena na kućno liječenje. U policiji nisu željeli komentirati motive ove pucnjave

Vezani članci