Zima kuca na vrata! Spremni? Stiže jak sjeverac, olujna bura i snijeg, a temperature padaju i do -8°C

Vidi originalni članak
U većini kopnenih krajeva te na dijelu srednje i južne Hercegovine danas će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Na sjevernome dijelu umjereno do pretežno oblačno. Vjetar većinom slab, a u unutrašnjosti povremeno umjeren, u gorju i sjevernim krajevima i jak jugozapadni. Osjetno toplije od prosjeka za prosinac. Najviša temperatura uglavnom između 12 i 17°C.

I za Badnjak će biti pretežno sunčano i osjetno toplije od prosjeka. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni i zapadni. Jutarnja temperatura uglavnom između 3 i 8, u Hercegovini od 6 do 11, a najviša dnevna između 12 i 17°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahlađenje već u četvrtak

U četvrtak, na Božić, umjereno do pretežno oblačno, prijepodne u gorju ponegdje uz malo kiše, a prema kraju dana moguće i drugdje, dok će uz jače naoblačenje u petak kiše biti posvuda, a uz pad temperature kiša će u gorju prijeći u snijeg.

Poneka pahulja snijega moguća je i u nizinama, ponajprije istočne Bosne. Jugozapadnjak će okrenuti u petak na jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U Hercegovini će zapuhati jaka te olujna bura s kojom će osjetno zahladiti.

Temperature će otići u debele minuse, pa se primjerice u Bosni očekuje -8°C, dok se po danu neće penjati na više od -2°C.

U središnjoj i istočnoj Bosni također će biti hladno (većinom oko -2°C), dok dnevna temperatura neće prelaziti 2°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ

Vezani članci