Zbog pada naplate RTV pristojbe u FBiH moguć kolaps RTV sustava

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Kako jučer u Tesliću 3. tematska sjednica Odbora Javnog RTV sustava BiH nije održana zbog nedolaska predstavnika RTV FBiH, članovi UO-a i direktori BHRT-a i RTRS-a objavili su da tri javna emitera u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završavaju tekuću godinu u iznimno teškoj financijskoj situaciji. Razloge takvoj situaciji, stoji u priopćenju, treba tražiti i u činjenici da je u tijeku 2011. prikupljeno 3.200.000 KM manje sredstava u odnosu na 2010. Statistike pokazuju kako je u ovoj godini stanovništvo RS-a u financiranju sustava javnog informiranja sudjelovalo s 45 posto.

- Razloge za drastičan pad naplate treba tražiti u neodgovornom radu službe naplate RTV FBiH, što je u protekle tri godine dovelo do zastare potraživanja i financijskih gubitaka od gotovo 50 milijuna KM, za što bi se mogla tražiti zakonska odgovornosti onih koji su pridonijeli tom staraju, stoji u priopćenju.

BHRT i RTRS apelirali su da se TV pretplatnici i cjelokupno građanstvo ozbiljno odnose prema zakonskoj obvezi plaćanja RTV pristojbe jer od toga ovisi opstanak tri javna emitera u BiH.

Dnevni list

Vezani članci