Visoki dužnosnici SDA se potukli na sprovodu Esada Šute?

Vidi originalni članak
...Salmir Kaplan, bivši federalni ministar kulture i zastupnik u Federalnom parlamentu, i Zlatko Hadžiomerović, aktuelni ministar prosvjete, kulture i športa HNŽ-a, a koji nastoji zadržati mjesto predsjednika OO.

Naime, dok traju izbori u SDA uoči Kongresa, slučaj koji se dogodio u četvrtak u Blagaju ukazuje na dubinu raskola. Nije poznato u ovoj fazi kojoj frakciji unutar SDA koji pripada te koga će podržati u borbi za mjesto predsjednika SDA. Naime, kako saznaje Avaz, ova dvojica visokih dužnosnika SDA izazvala su zgražanje brojnih Mostaraca i Hercegovaca, jer su se verbalno sukobili, i to na sahrani profesora Esada Šute. Njihovu svađu, koja je umalo prerasla u fizički obračun, nasreću, prisutni su prekinuli, a, kako saznaje Avaz iz izvora bliskih SDA, nakon pokopa uslijedila je ozbiljna rasprava nekolicine članova Gradskog i Županijskog odbora, koji namjeravaju alarmirati vrh stranke da obojicu kandidata za OO Stolac uklone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi za "Avaz" Hadžiomerović je kazao kako on nije bio akter tuče s Kaplanom, ali tvrdi da je njegov stranački kolega na sahrani nasrnuo na "nekoga" u masi.

- Ja sam malo pojak čovjek, 120 kilograma, tako da mene ne smije ni napasti. Čuo sam da je nekom momku prilazio i prijetio, ja nisam bio ni blizu njega. Čovjek, ako je obrazovan, mora malo voditi računa o riječniku, ali, inače, on vrlo ružno priča - kazao je Hadžiomerović. Kaplan nije odgovarao na pozive novinara.

Hadžiomerović i Kaplan imaju "povijest" sukoba. Tijekom sjednice Predsjedništva SDA u prosincu prošle godine Hadžiomerović je otvoreno prijetio Kaplanu da će mu "iščupati grkljan i psovao mu majku".

Vezani članci