HKD Napredak i Veleposlanstvo RH izrazili želju za nastavkom suradnje

Vidi originalni članak

Središnjicu HKD Napredak u Sarajevu dana su posjetili veleposlanik Republike Hrvatske u BiH mr. sc. Ivan Sabolić te generalni konzul RH u Tuzli mr. sc. Ivan Bandić gdje su se sastali s predsjednikom HKD Napredak dr. sc. Nikolom Čičom. Sastanku su nazočili i članovi Središnje uprave HKD Napredak Venka Zorić te Josip Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom prigodom predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča zahvalio je uvaženim gostima na dolasku te ih upoznao s poviješću i djelovanjem HKD Napredak.

Na sastanku je također bilo riječi i o važnosti, te društvenoj ulozi koju ima HKD Napredak, a predsjednik Čiča je predstavio plan djelovanja Hrvatskog kulturnog društva Napredak i podružnica, kroz buduće razdoblje.

Zatim se govorilo i o rezultatima rada Napretka u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i drugim zemljama gdje Napredak djeluje, te ulozi i važnosti djelovanja Napretka u promoviranju kulture i stipendiranju studenata što je i temeljna misija s kojom je Napredak i utemeljen davne 1902. godine.

Predsjednik Čiča iskoristio je ovu prigodu i još jednom preko veleposlanika zahvalio za svu pomoć i podršku koju je hrvatska Vlada do sada pružala i nastavlja pružati Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Dosadašnja suradnja HKD Napredak i Veleposlanstva RH ocijenjena je izuzetno uspješnom, te je izraženo očekivanje za nastavkom suradnje i u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanik Sabolić i generalni konzul Bandić su čestitali predsjedniku i Središnjoj upravi na nedavnom imenovanju te im zaželjeli puno uspjeha u budućem radu

Vezani članci