Vehabije vježbaju gađanje na Dodikovim plakatima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Stanovnici tog kraja ispričali su kako je nedavno u šumu viđena grupa od 12 vehabija, među kojima je bio i njihov suseljanin po imenu Nazif, kao i instruktor kojeg su zvali Fuad, koji je stranac.

Mještani ističu da su se žalili policiji Republike Srpske, ali da oni ništa ne mogu da urade, jer je riječ o području koje je nakon posljednjeg rata pripalo Federaciji BiH.

Ekspert za terorizam Dževad Galjašević napomenuo je kako obavještajni i sigurnosni organi već duže vrijeme posjeduju saznanja o uporištima vehabijskog pokreta u rubni. djelovima Srpske i da je teslićko selo Kamenica samo jedno u nizu baza radikalnih islamista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Savjeta teslićke Mjesne zajednice Blatnica Ljubomir Malivojević rekao je ranije Srni da pripadnici vehabijskog pokreta vrše vojnu obuku na Manjači (Mahnjača) na granici opština Teslić u Republici Srpskoj i Zenica u Federaciji BiH, ispričavši kako se u nekoliko navrata nedaleko od nekadašnjeg vojnog objekta na Mahnjači čula rafalna pucnjava iz automatskog oružja.

Srpski povratnici u ovaj dio blatničkog kraja, koji je do rata pripadao opštini Teslić, naveli su da su vehabije u dva navrata poslije 6. svibnja izvodili vježbe gađanja iznad nekadašnjeg srpskog sela Kozila, koje se nalazi nedaleko od Palašnice. U Policiji RS Srni je ranije potvrđeno da je u teslićkom selu Kamenica vidno prisustvo "osoba koje svojim izgledom i načinom oblačenja podsjećaju na pristalice vehabijskog pokreta".

Srna

Vezani članci