UPALJEN CRVENI METEOALARM: Očekuju nas obilne padaline!

Vidi originalni članak

Meteoalrm upaljen je na najvećem mogućem stupnju - crvenom bojom i to za 22. i 23. svibanj, piše novinska agencija Patria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorološka pojava za koju je izdano upozorenje su obilne padaline, a očekivana količina padalina od 50 do 80 litara po metru kvadratnom.

"Vrijeme je izuzetno opasno. Izuzetno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere", stoji u upozorenju.

Podsjećamo, prošle godine u svibnju pred katastrofalne poplave također je bilo izdano slično upozorenje, ali se stručnjaci nadaju da ovoga puta neće doći do poplava.

Danas u našoj zemlji jače naoblačenje sa zapada što će uvjetovat kišu, pljuskove i grmljavinu. Intenzivnije padaline očekuju se u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Očekivana količina padalina u tim područjima kretat će se između od 15 do 30 litara po metru četvornom. Vjetar slab do umjerene jačine. U sjevernim područjima sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U ostatku zemlje jugo koje će krajem dana promijeniti smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka će biti najniže u Krajini, a najviše na jugu i istoku zemlje. U Krajini najviše dnevne temperature od 13 do 17, u ostatku zemlje od 17 do 24 stupnja.

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature zraka u 08 sati:

Bjelašnica 7 stupnjeva,
Bugojno 10,
Bihać 11,
Prijedor i Sanski Most 12,
Banja Luka, Gradačac i Kupres 13,
Sokolac 14,
Bijeljina, Drvar, Goražde, Ivan Sedlo, Jajce, Srebrenica i Zvornik 15,
Doboj i Tuzla 16,
Livno 17,
Mostar, Sarajevo, Trebinje i Zenica 18,
Stolac 19,
Neum 21 stupanj.

U petak, 22.05.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa obilnijom kišom i pljuskovima. Očekivana količina padalina je uglavnom od 20 do 40 litara po metru četvornom, u Krajini od 40 do 70 litara. Vjetar umjerne jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 14 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 °C, na jugu Hercegovine od 22 do 25 °C.

Federalni Hidrometeorološki zavod

Vezani članci