U policiji 'spavači' koji u normalnim okolnostima ne bi smjeli ni proći pored policije

Vidi originalni članak

... korupcije, koji imaju obilježja nesavjesnog rada u službi, zlouporabe ovlaštenja i položaja, primanja i davanja mita, krijumčarenja i drugih kaznenih djela'', izjavio je Srni direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je borbu protiv "eksterne i interne korupcije" i suradnju s međunarodnim partnerima, s ciljem eliminiranja organiziranog kriminala - trgovine ljudima, narkoticima, oružjem i visokoakciznom robom.

Galić kaže kako je uočen jedan broj policijskih službenika - tzv. "spavača" - koji su nakon rata završili u policiji, a u normalnim okolnostima ne bi im bilo dozvoljeno ni da mirno prolaze pored policijskih zgrada.

Rekao je kako, prema statističkim pokazateljima i standardima i kriterijima EU, GP nedostaje oko 1.200 pripadnika, čiji bi puni angažman omogućio da ova policija u potpunosti nadzire i kontrolira granicu.

Što se tiče popune GP BiH, osigurana su sredstva za prijem 100 policijskih službenika i dvadesetak časnika, a Vijeće ministara i Ministarstvo sigurnosti BiH trebalo bi da omoguće raspisivanje natječaja za prijem novih pripadnika.

"Vizija budućeg rada jeste razvijanje suradnje s ostalim policijskim agencijama, kako na nižim tako i na višim razinama vlasti u BiH, pri čemu GP ostaje povjerljiv partner svim agencijama za provođenje zakona", najavljuje Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako je GP, na osnovu relevantnih ocjena domaćih i međunarodnih subjekata, jedna od najuspješnijih policijskih agencija u BiH, koja najbolje rezultate bilježi na planu uspostavljanja nadzora i kontrole granice.

SRNA

Vezani članci