Trakavica o kardinalovom stanu se nastavlja: Kardinalov stan će u vlasništvo Vlade?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Služba za zajedničke poslove FBiH stvari je postavila pogrešno tako što je predložila da Vlada svoj stan od 59 kvadrata dodijeli u trajno vlasništvo nasljednici Fadila Smajovića, Emini Smajović, a da stan Ordinarijata od 86 kvadrata bude prenesen u Vladino vlasništvo, te da tu transakciju napravi sarajevska Općina Centar, saznaje Dnevni avaz.

- Postavio sam pitanje kako ćemo mi dodijeliti jednoj strani stan u trajno vlasništvo, a da stan u kojem je kardinal Puljić damo u trajno vlasništvo Vlade. To bi značilo da bi, dok god ne bude zakona o restituciji, a znamo koliko je neizvjesno njegovo donošenje, svaka naredna vlada mogla reći da je to njen stan i problematizirati stanarsko pravo kardinala - izjavio je za "Dnevni avaz" federalni dopremijer Gavrilo Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


On je pojasnio da je potom Vlada odlučila problem riješiti tako što će stan na Grbavici dodijeliti Ordinarijatu, s kojim će Smajovići direktnom sudskom nagodbom izvršiti zamjenu tog i stana u Ulici Kaptol, te će na taj način u njemu kardinal Puljić moći trajno ostati.

Zbog svega, Vlada je prekjučer tek zadužila Ministarstvo pravde, Ured za zakonodavstvo i Službu za zajedničke poslove FBiH da sačine cjelovit prijedlog i kompletiraju dokumentaciju, uz mogućnost dodjele stana Ordinarijatu na drugoj lokaciji u Sarajevu, a koji bi služio kao zamjenski stan za obitelj Smajović.

Prema riječima Grahovca, među materijalima na sjednici Vlade nedostajala je i pisana suglasnost obitelji Smajović o pristanku na zamjenu stana, ali je rečeno da ta izjava postoji i da će je priložiti odvjetnik. Fahrudin Ibrišimović, odvjetnik Smajovića, jučer je za Avaz potvrdio da pisana sUglasnost postoji te pojasnio kako još čeka da od Vlade dobije prekjučerašnju odluku o načinu rješavanja ovog stambenog spora.

Vezani članci