Sulejman Tihić kao Ivo Sanader

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Premijer Nermin Nikšić na vrijeme je prozreo namjere narodnih krvopija, a direktor Ramiz Džaferović otkrio je imena vodećih članova te pljačkaške hobotnice.

Piše: Fadil Mandal-Avaz

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Avaz" o tome već godinama piše, a u četvrtak je na Skupštini Razvojne banke - koju čine svi federalni ministri - i predstavljena shema po kojoj funkcionira državna mafija sa Sulejmanom Tihićem i Bakirom Izetbegovićem na čelu.

Predsjednik SDA, dakle, pripremi osobnog kurira, ministra Adila Osmanovića, ovaj u njegovom prisustvu nazove i pritisne Džaferovića, a pred vratima banke čekaju ratni profiteri Hilmo i Mujo Selimović s praznim torbama i bez valjane dokumentacije s kojom bi redovnim putem mogli dobiti kredite za svoje posrnule firme.

Cijena - prava "sitnica"! Samo u jednom slučaju koji je opisao Džeferović, SDA i Tihić su za medijsku podršku Selimovićevih niskotiražnih biltena i spas kompanija u njihovom vlasništvu bili spremni platiti 30 milijuna maraka narodnih para.

Javnost u BiH već mjesecima se pita kada će se i kod nas desiti "sanader". Evo prilike. Tihić, Osmanović, Selimovići i cijela ta krimnalna družina sada na tacni "nude" dokaze našim sudcima i tužiteljima da urade ono što su njihove kolege u Hrvatskoj već započele osuđujućom presudom i desetogodišnjom zatvorskom kaznom protiv bivšeg premijera Ive Sanadera zbog ratnog profiterstva, korupcije i uzimanja mita.

Vezani članci