Što nas očekuje do kraja mjeseca: Orkanski vjetrovi, 120 litara kiše, crveni meteoalarm...

Vidi originalni članak
Crveni meteoalarm upaljen je na području Livna zbog očekivanih maksimalnih udara vjetra od 70 do 100 kilometara na sat.

Lokalno može pasti i do 120 litara. Kiša se još prognozira, ali ne i obilna, u centralnim i zapadnim područjima Bosne, a na sjeveru i istoku Bosne rijetko može pasti malo kiše. Od kraja dana prema jutarnjim satima u utorak nove padaline sa zapada će preći preko cijele zemlje. Sutra vjetrovito. Veći dio dana s jakim udarima juga od 45 do 65 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od večernjih sati i tijekom noći na utorak se očekuje daljnje jačanje juga sa udarima od 70 do 95 kilometara na sat. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 stupnjeva.

U utorak, od ranih jutarnjih sati i dio prijepodneva kiša će preći sa zapada prema istoku zemlje. Zatim prestanak padalina. U većem dijelu zemlje se prognozira između 10 i 30 litara kiše po metru četvornom. U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne se prognozira između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara.

Od jutarnjih sati razvedravanje u Krajni i postepeno prema istoku zemlje sredinom dana. Vjetrovito prijepodne. U jutarnjim satima sa olujnim udarima juga od 70 do 95 kilometara na sat. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima vjetar će postepeno oslabiti. Temperatura zraka većinom između 13 i 19, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 22 stupnjeva.

U srijedu prevladavat sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. Novo naoblačenje sa juga krajem dana. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između četiri i osam stupnjeva, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stupnjeva.

U četvrtak, prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša u Hercegovini. Od večernjih sati prema kraju dana slaba kiša se prognozira u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između šest i 11 stupnjeva, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19 stupnjeva.

Vezani članci