Stiže novo zahlađenje sa snijegom, ponegdje će ga pasti i više od 20 cm

Vidi originalni članak
Povremene kiše, u Hercegovini i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, bit će i sljedećih dana, pri čemu još danas i sutra najmanje u središnjoj i istočnoj BiH.

Iako je snijeg u ovom dijelu godine sasvim uobičajena pojava, uostalom, padao je prošlih dana na višim nadmorskim visinama, zbog njegove relativno rijetke pojave u dosadašnjem dijelu zime, valja upozoriti na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjestimice, velika je vjerojatnost i za više od 20 cm snijega već do kraja petka, a u noći na subotu moguće je stvaranje snježnog pokrivača i u nizinama središnje i posebice istočne BiH.

Povremenog snijega, pa i snježnog pokrivača, bit će i u dalmatinskim planinama, uglavnom uz granicu s Bosnom i Hercegovinom, vjerojatno čak i u Konavlima.

Olujni sjeverac i orkanska bura

Osim snijega, dodatne nevolje nekima bi mogao uzrokovati i jak, na udare ponegdje i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar u unutrašnjosti, te još češća i žešća bura u Hercegovini, u petak na jugu vjerojatno i podjednako jako jugo!

I tijekom vikenda će biti povremenog snijega, u Hercegovini kiše, a u sljedećem tjednu vrlo je velika vjerojatnost stabilnijeg i hladnijeg vremena, diljem kontinentalnog područja uz minuse jutarnje, u gorju i cjelodnevne, koji će smanjiti dosadašnje relativno veliko pozitivno odstupanje od prosječne mjesečne temperature zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ

Vezani članci