SPRIJEČEN TERORISTIČKI NAPAD: U BiH planirali dići hotel u zrak!

Vidi originalni članak
Mjesto Janja se nalazi u blizini Bijeljine, na 40 kilometara od Zvornika, gde je ranije ove godine izvršen teroristički napad.

Kako prenosi B92, informacije iz Centra javne bezbednosti Bijeljina, policija je pretresla hotel "Dalas" u kojem je pronašla veću količinu pripremljenih zapaljivih tekućina, eksplozivnih i pirotehničkih materijala, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja tog objekta, koji je fizički povezan s većim brojem stambenih objekata.
Pronašli benzin, plinske boce i eksplozivna sredstva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hotel "Dalas" u vlasništvu je 64-godišnje žene koja živi na relaciji Janja - Nizozemska. Glasnogovornica Centra Aleksandra Simojlović rekla je novinarima da u vrijeme policijskog pretresa u objektu nije bilo ljudi, pišu Nezavisne.

"U hotelu je pronađeno više od 100 litara benzina, veći broj plinskih boca, ekplozivnih i pirotehničkih sredstava koje su bile povezane krpama, s ciljem uništenja objekta", rekla je ona.

Čeka se snimka pretresa

Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP Republike Srpske, u suradnji s Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog čina ili drugog teškog kaznenog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obujmu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljevosti, navode iz policije, a prenosi B92.

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i izvršila pretres hotela "Dalas" u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija bi medijima trebala proslijediti snimak pretresa.

Vezani članci