Specijalci čuvaju pronađene grobnice!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

...agencije, a u skladu s nalozima koje dobivaju iz Tužiteljstva BIH, pa su do sada angažirane policijske snage iz SIPA, Federalne Uprave policije i MUP-a KS, čiji su pripadnici ravnopravno sudjelovali u uhićenjima, pretresima, privođenjima i drugim aktivnostima, kazao je u srijedu Boris Grubešić rukovoditelj Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH, komentirajući uhićenje pripadnika organizirane kriminalne skupine koja se dovodi u vezu s pljačkom kargo centra na sarajevskom aerodromu u prosincu 2007. godine i mafijaške likvidacije u glavnom gradu BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Veliki broj pripadnika Specijalnih jedinica MUP-a KS je angažiran na osiguranju mjesta događaja, danonoćnim čuvanjem mjesta pronađenih grobnica na području općine Hadžići, i mjesta događaja gdje se obavljaju očevidi.
Pripadnici MUP-a Ze-do Kantona iste takve aktivnosti provode na osiguranju i pronalaženju lokacija grobnica na području teritorije Ze-do Kantona.
Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu, provodi niz aktivnosti koje se odnose na ubojstva 4 osobe, a u svezi donošenja naredbi za ekshumacije, te provođenje vještačenja i drugih radnji, a koje se koordiniraju u zajedničkom timskom radu Istražnog tima koji je formiralo Tužiteljstvo BiH.
Tužiteljstvo BiH je vrlo zadovoljno radom policijskih agencija i činjenicom da tri policijske agencije jako dobro surađuju u timskom radu.
Vise informacija o navedenim aktivnostima javnosti će biti priopćeno na konferenciji za medije na kojoj će sudjelovati predstavnici tužiteljski i policijskih agencija koje sudjeluju u navedenim aktivnostima, a koja će se održati u narednim danima, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

fena

Vezani članci