SIPA U UPRAVI ZA NEIZRAVNO OPOREZIVANJE Džakula: "Kad oduzmete nekome cigareta u vrijednosti milijun eura onda očekujte svašta"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U Banjoj Luci pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uzimaju na uvid dokumentaciju iz prostorija Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Ova informacija potvrđena je za "Avaz".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu vam potvrditi da su naši službenici u prostorijama Uprave i postupaju po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH. U pitanju je naredba koja se odnosi na privremeno oduzimanje dokumentacije iz prostorija Uprave za neizravno oporezivanje. Nije u pitanju nikakav pretres prostorija Uprave, niti je nikakva akcija u pitanju, već je klasično postupanje po naredbi Suda za privremeno oduzimanje dokumentacije", potvrdila je glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić. 

Uprava za neizravno oporezivanje BiH radi u skladu sa zakonom i u ovom slučaju postupa po uputama Tužiteljstva i Suda BiH, kazao je za portal "Avaza" Miro Džakula, direktor UNIO BiH na upit da prokomentira današnju posjetu istražitelja SIPA-e. On nije želio otkriti više detalja o današnjoj akciji a u trenutku razgovora bio je na putu ka Banja Luci.

"Vrijeme će pokazati sve, vrijeme je najbolji sudac. Imate anonimnih prijava, pa neka se provjeri sve. I mi to želimo. Ali, znate, kad oduzmete nekome cigareta u vrijednosti milijun eura onda očekujte svašta. Umjesto da pišu koliko je Uprava zaplijenila cigareta i prihoda uprihodovala, oni se bave nekim trećerazrednim informacijama", dodaje Džakula.

Iz UNO oglasili su se i priopćenjem.

"Zbog netočnih objava pojedinih medija kako se u Upravi za neizravno oporezivanje pretresaju prostorije i iznosi dokumentacija, u cilju potpunog i točnog informiranja javnosti, priopćavamo da službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ne vrše nikakav pretres službenih prostorija UNO. Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u Upravi za neizravno oporezivanje provode radnje uvida u određenu dokumentaciju i izuzimanje iste u okviru izvršavanja Naredbe Suda BiH. Uprava za neizravno oporezivanje kroz svoj dosadašnji rad je u potpunosti surađivala sa svim agencijama za provođenje zakona u BiH i pravosudnim organima, što je slučaj i u konkretnom postupanju. Objavom i plasiranjem netočnih i neprovjerenih informacija potpuno se neopravdano minimiziraju rezultati rada koje ova Uprava iz godine u godinu ostvaruje. Zato je potrebno pričekati da agencije za provođenje zakona okončaju započete aktivnosti, bez prejudiciranja i izvođenja preuranjenih zaključaka", priopćeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Vezani članci