SIPA pokrenula veliku akciju protiv skupina koje šalju bh. građane na ratišta u Siriju i Irak

Vidi originalni članak
U tijeku su uhićenja, pretresi i pregled terena na više lokacija na području Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, Maglaja (Ošve i Gornja Bočina), Srebrenika (Gornja Maoča) Zvornika, Bužima i Teslića s ciljem pronalaska i privremenog izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U ovom trenutku stavljeno je pod kontrolu 15 osoba i vrše se pretresi na 17 lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedene osobe sumnjiče se da su počinile kaznena djela financiranje terorističkih aktivnosti, javno poticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organiziranje terorostičke skupine, a sve u vezi sa kaznenim djelom terorizam.

Osumnjičene osobe dovode se u vezu sa financiranjem, organiziranjem i vrbovanjem bh.državljana za odlazak u Siriju i Irak, te sudjelovanjem u oružanim sukobima u Siriji i Iraku, boreći se na strani radikalnih terorističkih skupina i organizacija.

Aktivnosti se provode po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, a u provedbi sudjeluje preko 200 policijskih službenika. Akcija se izvodi u suaradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Republike Srpske, Policije Brčko distrikta, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Unsko-sanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo.

Ova akcija jedan je u nizu pokazatelja da je SIPA odlučna i beskompromisna u borbi protiv kriminala u BiH, a borba protiv terorizma jedan je od prioriteta, navode iz ove policijske organizacije.

Više detalja o akciji bit će priopćeno tijekom dana.

Vezani članci