ŠAMAR POLJOPRIVREDI Umjesto 42, federalne vlasti im daju samo 4 milijuna maraka

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Usvojen jučer amandman kojim je federalni proračun za poljoprivredu uvećan za četiri milijuna KM umjesto obećanih i usvojenih na Odboru za poljoprivredu 42 milijuna je ništa drugo nego šamar svim poljoprivrednicima, smatraju iz Udruge poljoprivrednika Federacije BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U najtežoj godini nakon rata, usred inflacije i rasta cijena, Zastupnički dom Parlamenta FBiH nije ispoštovao zakon prema kojem izdvajanja za poljoprivredu treba iznositi najmanje 3 posto od ukupnog proračunu", navode u priopćenju.

U proračunu za 2023. godinu podrška za poljoprivrednike iznosi 2,44 posto što je manje nego prošle godine kad je iznosila 3,2 posto.

Nova većina je obećavala da će biti bolje – i možda hoće biti bolje njihovim zastupnicima i budućim ministrima. Sudeći po ishodu jučerašnjeg glasovanja poljoprivrednicima bit će sve gore.

"Ovakav odnos prema poljoprivredi će dovesti do neminovnog pada proizvodnje i izazvati rast cijena poljoprivrednih proizvoda. Kad do toga dođe građani se trebaju obratiti kreatorima ovakvog nakaradnog proračuna: HDZ-u, NiP-u, SDP-u, Našoj stranci, SBiH, NES, PDA, BHI Fuada Kasumovića i POMAK-u", poručili su.

Vezani članci