ROTIMLJA Teško ozlijeđeni dječak iz sudara kod Stoca helikopterom prebačen u Beograd

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Zvuk helikoptera danas je iznenadio brojne Mostarke i Mostarce podno Bijelog Brijega. Letjelica Helikopterskog servisa Republike Srpske sletjela je na travnjak stadiona pod Bijelim Brijegom kako bi izvršili transport pacijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o 12-godišnjem dječaku koji je iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar prebačen na dalje liječenje u Beograd.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić je rekao da je taj servis sinoć dobio poziv iz SKB Mostar i da je danas u prijepodnevnim satima odmah organizirana medicinska evakuacija.

"Riječ je o dječaku koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći prije desetak dana i bio je smješten u SKB Mostar. Dobili smo poziv od doktora iz SKB Mostar da se dijete evakuira u Beograd. U pratnji imamo doktora, medicinskog tehničara i kompletnu medicinsku opremu da damo svu podršku", rekao je Kusturić.

On je naveo da je medicinska evakuacija iz SKB Mostar izvršena u 12:30 sati. Kusturić je istaknuo da Helikopterski servis reagira uvijek na svaki poziv, ne samo u Republici Srpskoj već i u Federaciji BiH, posebno kada je riječ o djeci.

"Tijekom ove godine izvršili smo 66 medicinskih evakuacija, što dovoljno govori koliko smo agilni po tom pitanju", dodao je Kusturić. On je ukazao da je poenta helikopterskog transporta što brže reagiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvanaestogodišnji dječak iz Banja Luke teško je ozlijeđen u sudaru dva automobila 2. prosinca oko 21 sat na magistralnoj cesti Mostar - Stolac u mjestu Rotimlja. Brat dječaka bio je na liječenju u Kantonalnoj bolnici 'Dr. Safet Mujić' i otpušten je sa liječenja, dok se majka i kum još nalaze u SKB Mostar.

Direktor bolnice Nevesinje Velibor Milivojević od trenutka prometne nezgode upoznat je o stanju, dijagnostici i liječenju članova ove obitelji, jer je riječ o osiguranicima iz Republike Srpske, prenose 'Nezavisne novine'.

"Bio sam u svakodnevnom kontaktu sa liječnicima koji su se brinuli o stanju ozlijeđenih. Nakon njihove iskazane zainteresiranosti da se dječak premjesti u specijaliziranu zdravstvenu ustanovu, dao sam i svoj doprinos u organizaciji transporta", rekao je Milivojević.

On je zahvalio svima koji su sudjelovali u liječenju, medicinskom osoblju SKB Mostar i Kantonalne bolnice 'Dr. Safet Mujić', a posebno ministru zdravlja Srbije Danici Grujičić koja je hitno reagirala i stavila sve kapacitete zdravstvenog sistema Srbije na raspolaganje za dalje liječenje djeteta.

Vezani članci