VIDEO  Radovi kasne više od godinu dana, ali prizori iz Počitelja zaista su impresivni

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dionica autoputa Počitelj – Zvirovići na jugu Bosne i Hercegovine se gradi punom parom, a kako impresivno će izgledati most Počitelj pokazuju najnoviji snimci iz zraka. Most Počitelj na Koridoru 5C prema ranijim planovima trebao je biti završen u ožujkuprošle godine. Ipak, došlo je do određenih zakašnjenja, pa će proces trajati još neko vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost ugovora za izgradnju mosta Počitelj iznosi 28.114.889 eura bez PDV-a i riječ je o najznačajnijem objektu na poddionici, ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara, čijom će izgradnjom biti spojene dvije obale rijeke Neretve.

 

Osim mosta, na poddionici se gradi i petlja s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama do regionalne ceste Buna – Domanovići i magistralne ceste M-17, tri vijadukta, tunel i otvorena trasa.

Akta.ba podsjeća, izgradnja dionice Počitelj – Zvirovići je podijeljena u dva lota.

LOT 1 (petlja Počitelj – početak mosta Počitelj i kraj mosta Počitelj – petlja Zvirovići), a vrijednost radova iznosi 56.522.840 eura bez PDV-a.

Radovi su počeli krajem 2019. godine, a predviđeni rok izgradnje za LOT 1 je bio 24 mjeseca, te za LOT 2 30 mjeseci. Rokovi su zbog brojnih okolnosti probijeni u nekoliko navrata.

Vezani članci