Priopćenje Udruge UV HB povodom uhićenja pripadnika HVO-a

Vidi originalni članak
... "Uvijek vjerni Herceg Bosna" istaknemo svoje nezadovoljstvo odlukom o uhićenju i određivanju pritvora za 10 pripadnika Hrvatskog Vijeća Obrane s područja Bosanske Posavine, zbog navodno počinjenih zločina protiv čovječnosti u tijeku srbočetničke agresije na ovaj dio napaćene posavske zemlje.

Prije svega, žalosti nas činjenica da institucije ove zemlje (SIPA i Tužiteljstvo BIH) imaju selektivan pristup u istrazi. S jedne strane imamo situaciju da se ništa ne poduzima po pitanju protjerivanja Hrvata s prostora današnje Republike Srpske ili etničkog čišćenja s područja Srednje Bosne, dok se s druge strane branitelje koji su samo branili svoj komad zemlje prikazuje kao zločince pa ih je sukladno tome trebalo i uhititi kao najveće kriminalce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedeni događaji su pljuska cijelom hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, ali i Republici Hrvatskoj, kojoj je navedenim činom poslana poruka da bez obzira što je jedna od zaštitnica Daytona bespomoćna da bilo što učini kako bi zaštitila interese svog naroda u ovoj zemlji.

Ovim putem, za navedene događaje tražimo oštru osudu od svih relevantnih političkih subjekata s područja BiH i RH i najavljujemo da ćemo kao udruga hrvatskih navijača poduzeti određene korake kako bi sačuvali dostojanstvo naših branitelja i u konačnosti našeg naroda.

Udruga navijača Hrvatske reprezentacije Uvijek Vjerni Herceg Bosne

Vezani članci