Preminula tužiteljica Dijana Milić. Je li je u smrt otjerala nepravda koja joj je učinjena?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
I prije smrti zdravstveno stanje Dijane Milić bilo je izuzetno teško i na UKC Tuzla je bila priključena na aparat za umjetno disanje na Odjeljenju intenzivne njege i terapije, piše tuzlalive.ba.

Milić je u bolnicu primljena 19. srpnja zbog metaboličkog poremećaja i smještena na Odjeljenje gastroenterologije. Međutim, prije par dana imala je srčani arest i od tada se nalazila na intenzivnoj njezi, gdje je bila priključena na aparate za umjetno disanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Dijane Milić, Josip Muselimović, u izjavi za Slobodnu Bosnu je rekao kako je u razgovoru s njenom majkom i bratom saznao da je Dijana Milić u posljednja dva mjeseca, otkako je suspendirana i saznala da će protiv nje biti podignuta optužnica, gotovo prestala uzimati hranu i da je patila od nesanice.

Nakon smještaja u bolnicu, stanje se nije popravljalo, unatoč naporima liječnika da infuzijom pomognu organizmu u borbi za izlazak iz teškog stanja.

Prije dva dana, razgovarali smo s njenom majkom Azom, koja je rekla da je zdravstveno stanje njene kćerke kritično, te da ni s njom ne komunicira, jer je u komi.

 

Zbog strašnog mobinga,i zakulisnih radnji kojima je bila izvrgnuta od strane kolega i drugih utijeajnih ljudi iz pravosuđa, ponajviše zbog slučaja "profesori tuzlanskog odjela Pravnog fakulteta iz Sarajeva", Dijana Milić je jednostavno prestala uzimati hranu i došlo je do poremećaja organizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Šta god ko mislio, u javnosti će Dijana Milić ostati kao osoba koja se podredila svojoj profesiji i koja je bila među rijetkima koji se o postulate borca za pravo nije ogriješila.

 

Na žalost, u vrijeme dok je radila, nije imala potrebnu podršku kolega iz Tuzlanskog tužiteljstva, a neki su otvoreno radili protiv nje. Kolege su je krivično prijavile, suspendirana je s posla, a finale ove strašne igre je njena smrt.

 

Hoće li oni koji su doprinjeli njenoj smrti imati mirnu savjest?

Vezani članci