Predsjednik FBiH Marinko Čavara na sjednici Odbora za izgradnju šeste lamele Hrvatske bolnice Dr. fra Mato Nikolić

Vidi originalni članak
Tijekom sjednice razgovaralo se o dosadašnjim aktivnostima na izgradnji šeste lamele bolnice u Novoj Biloj, te o organizaciji i financiranju izgradnje. Izgradnjom šeste lamele, koja je započela ove godine, bolnica će dobiti prostor koji će omogućiti bržu dijagnostiku, prije svega u području patologije, kliničke citologije, mikrobiologije, transfuzije i laboratorije.

Ravnatelj bolnice "Dr. fra Mato Nikolić" dr. Velimir Valjan istaknuo je da je sredstva za izgradnju većim dijelom osigurala Vlada Republike Hrvatske, a vrijednost projekta je gotovo dva milijuna KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima ministra zdravstva Srednjobosanskog kantona Nikole Grubešića ovo će ulaganje donijeti višestruku korist jer će dovesti do rasterećenja postojećih, a osigurati nove kapacitete ovoj bolnici.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara nakon sjednice je izjavio da svi projekti koji će doprinijeti kvalitetnijem radu osoblja i boljoj njezi pacijenata bolnice Dr. fra Mato Nikolić zaslužuju potporu. Izgradnja šeste lamele bolnice je jedan od najvažnijih projekata Središnje Bosne. Pored toga, poseban značaj ovog ulaganja je i potreba zapošljavanja 25 do 30 novih stručnjaka, što šalje pozitivnu poruku u javnost.

Vezani članci