Podignuta optužnica protiv Ljubušanke: Kriminalcima odavala službene tajne

Vidi originalni članak
...BiH vodilo protiv više osumnjičenih sa područja Hercegovine, osumnjičenih za organizirani kriminal, krijumčarenje, nedozvoljenu proizvodnju i rasturanje neocarinjene robe.

Optužena je nakon što je doznala da se u određenom predmetu vode posebne istražne radnje, pod kodnim nazivom 'Ota More', koje su na temelju naredbe Suda BiH, provodili Tužiteljstvo BiH i Federalna Uprava policije, kontaktirala prvoosumnjičenog u predmetu, kojeg je osobno poznavala, jer se radi o osobi sa područja Ljubuškog, te mu prenijela doznanja da se protiv njega i više drugih osoba provodi istraga i da im se vrši zakonito presretanje telekomunikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, osumnjičeni pripadnici organizirane skupine, prestali su komunicirati telefonima i promijenili brojeve telefona, što je dovelo do nemogućnosti prikupljanja dokaza, te obustave istrage u tom predmetu.

Optužena se tereti da je zloupotrijebila svoja ovlaštenja te počinila kaznena djela zloupotrebe položaja ili ovlasti iz članka 220. KZ BiH, u svezi sa kaznenim djelom - povreda tajnosti postupka iz članka 237. KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH

Vezani članci