Podignuta optužnica protiv Jerke Ivankovića Lijanovića

Vidi originalni članak
...bivšeg federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te njegovih suradnika zbog udruženog djelovanja radi nezakonitih podjela poljoprivrednih poticaja, neslužbeno saznaje "Avaz".

Nakon višemjesečne istrage koja je rezultirala uhićenjem Lijanovića te drugih osumnjičenih u ovom predmetu Suada Čamdžića, Edina Ajanovića i Mersada Šerifovića, optužnica je sačinjena i proslijeđena Županijskom sudu Tuzla na potvrđivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, riječ je o isplati poticaja iz proračuna po javnim pozivima Ministarstva u razdoblju od 2011. do 2013. godine, za sufinanciranje poljoprivrednih izvoznika na području TŽ te za kapitalna ulaganja i investicije u poljoprivredi.

Lijanović i ovi njemu odani ljudi iz strukture NSRzB-a terete se da su uvjetovanjem poljoprivrednika koji su im isplaćivali polovinu uplaćenih sredstava u gotovini sebi pribavili imovinsku korist od oko 760.000 KM te su pokušavali uvjetovati poljoprivrednike i za veći iznos novca, na što pojedinci nisu pristali. Oni se terete za kazneno djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja, potvrđeno je u ovoj ustanovi.

Vezani članci