Pismo potpore Hrvatskom narodnom saboru BiH

Vidi originalni članak

Bosna i Hercegovina je zemlja koja je izišla iz teškog krvavog rata i danas je to zemlja mržnje i nepovjerenja, zemlja u kojoj je moguć svekoliki oblik kršenja ustavnih i zakonom zagarantiranih prava, što pogoduje majorizaciji i minorizaciji jednog naroda nad drugim konstitutivnim narodom. Hrvatski narod je najmalobrojniji narod u BiH i kao takav je izložen političkom izbornom inženjeringu i preglasavanju, čime mu se svakodnevno uskraćuju ustavna, ekonomska i socijalna prava. Zbog svoje tragične povijesti, hrvatski narod u BiH nikada nije mogao graditi pluralizam političkih ideja, nego je uvijek morao štititi svoja kolektivna prava, tj. svoju političku i biološku opstojnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga, hrvatski narod u BiH i jest obnovio rad Hrvatskog narodnog sabora BiH, kako bi se zajedništvom suprotstavio sve većem obespravljivanju i potiskivanju hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine.
Izrazito je uočljivo kako HNS BiH okuplja stranke s hrvatskim predznakom koje žele zastupati interese svog naroda, bez onemogućavanja ili manipuliranja interesima drugih naroda koji žive u BiH. Nažalost, kada domoljubne snage pokušavaju pronaći zajedništvo gdje je potreban visok stupanj konsenzusa kako zaštititi hrvatske nacionalne interese u BiH, pojavljuju se pojedinci ili organizirane grupe koje na svaki mogući način žele urušiti zajedništvo, a sebi omogućiti osobni probitak. Prirodna je potreba svakog naroda da stvara uvjete za svoj ekonomski razvoj i da se izbori za što veća socijalna prava. No, u nekoliko posljednjih godina u Bosni i Hercegovini se na političkoj i medijskoj sceni, putem uzurpiranih javnih servisa, pojavljuju građanski socijaldemokrati, koji se ugrađuju u financijske proračune na svim razinama, čime dobivamo dobro plaćene liberalno-građanske socijaldemokrate koji u nerazvijenoj, ratom opustošenoj zemlji sebi omogućuju dobro plaćene pozicije u kabinetima, institutima i katedrama, i nažalost ne stvaraju nikakve nove vrijednosti u ekonomiji i socijalnim pravima, nego stalno obezvrjeđuju i prokazuju političke stranke koje obuhvaćaju svenarodne interese, proglašavajući ih nacionalističkim i retrogradnim, dok sve one ideološke stranke koje su zasnovane na komunističkoj ideologiji socijalizma, ateizma i unitarizma nameću kao progresivne i u interesu građana Bosne i Hercegovine. Vrhunac ironije u Bosni i Hercegovine jest u tome što upravo ovi ljudi nemaju nikakvu biračku potporu u društvu, niti itko zna na koji način ulaze u državne institucije.

Narodne stranke su uvijek imale najviši senzibilitet za socijalna prava i redovno su, sukladno mogućnostima proračuna, stvarale uvjete za stambeno, socijalno i zdravstveno zbrinjavanje ugroženih kategorija u društvu. Kad tome pridodamo i prava branitelja, koja ne smatramo socijalnim nego zasluženim pravima, ne možemo ne usporediti njihovo političko djelovanje s političkim djelovanjem tzv. socijaldemokrata. Ono što je relevantno i što izrazito upada u oči jest činjenica da danas ti tzv. socijaldemokrati neustavno i nezakonito uzimaju stečena prava socijalno ugroženim građanima i braniteljima, i usmjeravaju ih u masovno upošljavanje socijalističkih parazita u sve društvene pore Bosne i Hercegovine. Oni nemaju ni nacije ni vjere, zanima ih samo hedonistički način života, zasnovan na političkim i financijskim privilegijama, i u potpunosti odvojen od realnog života svojih sugrađana.

Mi, hrvatski branitelji u BiH, znamo tko je s nama i uz nas bio u Domovinskom ratu, i oni će uvijek imati našu potporu da nas politički zastupaju.
Znamo i razliku između poduzetnika i ratnih profitera, razliku između političara izabranih voljom hrvatskih birača i onih nametnutih koji su postavljeni kako bi radili za tuđe interese, razliku između onih koji se ne stide svog nacionalnog i vjerskog uvjerenja i onih koji obnavljaju razne, povijesno promašene, ideologije.
Znamo i one koji nemaju nikakvih zasluga iz Domovinskog rata u zaštiti nacionalnih interesa, koji danas bezobrazno tumače političku zbilju i javno djeluju na političkoj sceni, i takve ćemo prozivati poimenično i davati im jasno do znanja kako su dezerteri, petokolonaši i paraziti hrvatskog naroda. U svakoj normalnoj državi takvi bi bili stavljeni na stup srama i imali bi javnu zabranu političkog i javnog djelovanja, jer se jedino na takav način može graditi zdravo tkivo društva u kojem živimo.
Uvjereni smo kako će Hrvatski narodni sabor BiH dobiti apsolutnu potporu hrvatskog naroda na sljedećim izborima, kako će se borit za jednakopravnost i ravnotežu interesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, i staviti jasno do znanja kako smo povijesni narod koji pripada zapadnoeuropskoj civilizaciji, kako imamo svoju povijest, teritorij, kulturu, jezik i vjeru, i znamo živjeti od svog rada i znanja. Upravo to i jesu vrijednosti za koje su se hrvatski branitelji kroz povijest i u Domovinskom ratu i borili, i zbog kojih su stavljali svoje živote na oltar Domovine.

S poštovanjem!


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci