Pehar o epidemiološkoj slici u BiH - primjetan pozitivan trend

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

“U protekla 24 sata u Federaciji Bosne i Hercegovine testirano je ukupno 687 osoba od kojih je 18 bilo pozitivno na Covid-19”, kazao je član Federalnog stožera civilne zaštite i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pehar je naglasio kako je prema najnovijim podatcima iz Federalnog zavoda za javno zdravstvo primjetan pozitivan trend koji traje već nekoliko dana. S današnjim danom u Federaciji testirano 15 745 uzoraka, od čega je pozitivno 855 osoba.

"Virus se i dalje češće detektira kod žena 54 posto, nego kod muškaraca kod kojih iznosi 46 posto", dodao je.

Prema županijama broj pozitivnih slučajeva i dalje je najveći u Hercegovačkoj-neretvanskoj županiji koja ima 242 oboljele osobe, Zeničko- dobojska 143, Sarajevska 114, Županija Zapadnohercegovačka 84, Tuzlanska 81, Unsko-sanska 80, Hercegbosanska 41,  Srednjobosanska 39, Bosansko-podrinjska 21 i Posavska 3 slučaja zaraze koronavirusom.

Od trenutno aktivnih pacijenta kod kojih je utvrđen Covid-19 trenutno na bolničkom liječenju u Federaciji BiH ima 45 pacijenata od kojih je šest na respiratoru.

Prema podacima sa kojima raspolaže federalni Zavod za javno zdravstvo, do danas su u FBiH od te bolesti ozdravila ukupno 302 pacijenta, a u zadnjih 24 sata ozdravilo je njih 24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Do danas su u Federaciji BiH potvrđena 33 smrtna ishoda koje vežemo uz ovu novu virusnu bolest Covid-19. Njihova dobna struktura je takva da i dalje dvije trećine umrlih su u dobnoj skupini s više od 65 godina”, kazao je Pehar.

Vezani članci