Panika u Hadžićima: Iz kuće oteta tek rođena beba?

Vidi originalni članak

Kako su kazali iz MUP-a, otmica je prijavljena, a policijski službenici su na terenu. ''Provjeravamo navode nakon zaprimljene prijave, više informacija bit će poznato nakon provjera na terenu'', kazali su za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Faktor, nepoznata žena u Igmanskoj ulici u Hadžićima danas je, predstavljajući se kao patronažna sestra, iz kuće otela tek rođenu bebu, doznaje Faktor od mještana ove ulice.

Ženu je, koja je prema riječima očevidaca, bila u bijelom mantilu i s maramom na glavi, ispred zgrade je, navodno, čekao sivi automobil u koji je ubacila bebu i udaljila se u nepoznatom pravcu.

Glasnogovornica MUP-a SŽ Suvada Kuldija potvrdila je da je policiji prijavljen slučaj, te da se provjeravaju navodi iz prijave.

- Na mjesto događaja upućene su patrole, sve se još provjerava - kazala je Kuldija.

Kako su za Faktor ispričali stanovnici ove ulice, navodno je u trenutku otmice beba bila s tetkom, dok je majka otišla u općinu prijaviti dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Susjedi kažu da je ova žena ranije već nekoliko puta, kao patronažna sestra bila kod njih. Majka bebe danas je otišla u općinu prijaviti dijete, koje je ostalo samo s njenom sestrom. Ta žena kada je došla na prevaru ju je poslala u kupatilo da opere ruke, navodno zbog bebe. Ona je otišla u kupatilo, ostavivši je samu, nakon čega je ona pobjegla s bebom - ispričala je Sanja Domuz - Sadiković, koja živi nedaleko od mjesta gdje se navodna otmica dogodila.

večernji.ba

Vezani članci