Pali dok su krijumčarili Afričku šljivu

Vidi originalni članak
Na tržište BiH pokušala se prokrijumčariti i "Afrička šljiva".Prilikom obavljanja redovnih aktivnosti na Graničnom prelazu Pavlovića Most, službenici Regionalnog centra Tuzla, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja otkrili su i neprijavljenu robu.

Koristeći specijalističku opremu koja je donirana od Vlade SAD-a, putem programa EXBS, pronađena je skrivena i neprijavljena roba. Riječ je o Herba Fast proizvodima, Afričkoj šljivi i raznim drugim preparatima kod državljanina Republike Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovlaštena službena lica Regionalnog centra Tuzla, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH na putnoj komunikaciji Granični prelaz Rača izvršili su pregled autobusa na relaciji Beograd - Kostajnica.

Prilikom pregleda prtljažnog prostora, a zatim i putničkog dijela autobusa, u pretincu iznad mjesta vozača pronađena je veća crna plastična vreća. Prilikom pregleda iste u njoj je otkrivena veća količina kontaktnih sočiva, dioptrijskih stakala - raznih, kao i tečnosti za sočiva i sredstvo za dezinfekciju. Vrijednost privremeno oduzete robe je 5.000 KM.

Radilo se robi porijeklom iz Srbije tj. pesticidima i herbicidima. Odgovornoj osobi, s obzirom na težinu i vrstu prekršaja, izdata je novčana kazna u iznosu 6.000 KM, dok je roba oduzeta i procjenjena na vrijednost od 2.500 KM.