Otvoren Zajednički kontakt centar Nova Sela - Bijača

Vidi originalni članak

... Zajednički kontakt centar otvorio je Ilkka Laitinen, izvršni direktor Europske agencije za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama država članice Europske unije  (FRONTEX).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obilaska zajedničkih prostorija, u kojima od jučer zajedno rade pripadnici hrvatske i bosanskohercegovačke granične policije, izvršni direktor FRONTEX-a, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar i direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić, obratili su se prisutnim predstavnicima medija.

Osnivanje Zajedničkog centra na graničnom prijelazu Nova Sela uređeno je Protokolom, koji je potpisan u ožujku ove godine između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Granične policije. Zadaće Zajedničkog centra, također su uređene Protokolom, s posebnim naglaskom na analiziranje i razmjenu informacija bitnih za usklađenu i učinkovitu pograničnu suradnju.

Stavljanjem u punu funkciju Zajedničkog kontakt centra, kroz sprječavanje nezakonitih migracija, suzbijanje prekograničnog kriminaliteta, osiguranje javnog reda i slično, podići će se razina sigurnosti u graničnom području obiju država, a što će svakako dodatno unaprijediti kvalitetu provedbe Sporazuma o suradnji u nadzoru državne granice.

Otvaranju Kontakt centra nazočni su bili i zamjenik načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tonči Glumac, načelnik Postaje granične policije Metković Zoran Pulić, predstavnici Terenskog ureda Granične policije Jug Čapljina i drugi policijski službenici.

Izvor: portaloko.hr

Vezani članci